<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


maandag, april 24, 2006

Pré Koninginnedag verveling

In het weekend van Koninginnedag is er altijd van alles te beleven. De evenementen zijn niet aan te slepen. Elk gat dat meer dan één inwoner heeft, organiseert een vrijmarkt (waar ik me trouwens ook een hele andere voorstelling bij kan maken), laat de jeugd koekhappen en ministertje-prik spelen en zorgt ervoor dat de regionale brouwerij overuren moet draaien. Met als resultaat dat het nooit écht druk wordt, want de bevolking van naburige gaten-waar-geen-gat-meer-achterzit heeft hun eigen feest. Alleen Amsterdam trekt op de een of andere manier altijd hordes volk aan. Misschien omdat je daar schaamteloos stukjes van de stad kunt bezetten met een simpel stukje afplaktape. Misschien een goed idee voor het Midden-Oosten. Een stukje schilderstape in plaats van een nieuwe Berlijnse Muur.

Anyway..... afgelopen weekend, het pré-koninginnedagweekend (leuk voor galgje en/of scrabble), was het dus ook aardig weer. Maar toen was er dus geen sodemieter te doen. Helemaal niks. Dat snap ik dan niet. Juist in zo'n rustig weekend moet je geweldige evenementen kunnen organiseren. Iedereen komt, want er is verder toch niks te doen. Dus...evenementenbureaus, maak schaamteloos gebruik van mijn intellectuele eigendom en doe er iets mee. Alsjeblieft.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Beste meneer Haas,

in uw relaas op het pré koninginnedagevenementlozeweekend bent u helaas voorbij gegaan aan de levendige maatschappij die Oud-Beijerland heet. Dit gat, waar, vanuit het oosten van het land bekeken het gat Brielle achter ligt moet u toch niet geheel onbekend zijn. Een reuzegezellige vlooienmarkt, helikopterrondvluchten, kermis én een open dag bij de brandweer. De plaatselijke bevolking kwam tijd tekort.

Helaas voor de Beijerlanders werkten de weergoden niet mee. Bewolking en lichte regen verstierden de helikopterrondvluchten en verregende de kleedjes van de kinderen die hun Tina's en voetbalplaatjes wilden slijten op de markt. De regen maakte de botsautobaan nat waardoor de wagentjes keurig op rij langs de kant bleven staan. De brandweermannen bleven door het natte weer binnenzitten, en toonden de nieuwsgierige aanwezigen hun kaartkunsten.

Wél wil ik u complimenteren met de heropstart van uw site. Zoals u in uw mail aanhief is het inderdaad een aangename onderbreking van de werkdag. Buiten in de zon met de laptop op schoot is namelijk ook niet alles.

10:36 a.m.  

Een reactie posten

<< Home