<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


maandag, april 24, 2006

Ne canard-y pas

Waarom zijn er nog geen kleine eendjes? Het is schitterend weer, bijna mei, alles bloeit en groeit, lammetjes mekkeren dat het een lieve lust is, maar ik heb nog niet één klein eendjes gezien. Noem me een softy, maar ik heb een zwak voor die kleine pluizenbolletjes die met z’n 8-en achter moedereend aan zwemmen. Een dag later met z’n 7-en, dan 6-en tot door snoeken en reigers nog twee of drie eendjes overblijven.

Wist je trouwens waarom kanaries kanaries heten? Dat komt uit het Frans. De schrijver van het Franse woordenboek (Dick Chaunairie) was nogal kippig. Toen hij voor het eerste een kanarie zag, dacht hij dat het een baby-eendje was. Eend in het Frans is canard (spreek uit kaanaar). Hij dacht dat het een kleine canard was, een canard-ie. Dus een kaanaarie. Zo leer je nog eens wat.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

komen ze niet van de kanarische eilanden?

11:18 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

test

9:00 a.m.  
Blogger Unknown said...

Nou wij hebben lekker wel kleine gansjes in rotterdam.. dus misschien zitten jullie toch een beetje verkeerd...

2:51 p.m.  
Blogger Haas said...

Wij hebben hier ook geen kleine gansjes. Vind je ons niet zielig??

3:26 p.m.  
Blogger Unknown said...

Ja best wel, want ze zien er errug schattig uit!!

12:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home