<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


woensdag, juni 27, 2007

Onbekend maakt onbemind

Leuk stukje in Tubantia vandaag: Vlucht naar Duitsland. Jammer dat de geïnterviewde meneer het niet helemaal snapt. Lees mee:


....die constateert dat in Duitsland wonende kinderen basisscholen in Twentse grensgemeenten (blijven) bezoeken. 'Voor die gemeenten pakt dat nadelig uit. (...) omdat de ouders van deze kinderen in Duitsland belasting betalen.'

Helaas.....u gaat niet door voor de koelkast. Verreweg de meeste 'vluchters' blijven in Nederland werken en dus ook hier belasting betalen. Want anders mag je je hypotheekrente toch niet van de Nederlandse belasting aftrekken, en is het hele financiële voordeel weg.


Nu gaat onze spruyt naar een Duitse school als het zover is, want wij willen écht in Duitsland gaan leven en niet alleen een voordelig huis neerkwakken bij onze buren. Maar toch moest ik het even kwijt.


:-)

Wil je het stukje lezen? Mail even, dan stuur ik de pdf door.