<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


woensdag, mei 23, 2007

Zeker verzekeren...woef woef

Bij emigreren (wat een poeha voor een huis 5 kilomter over de grens) krijg je ook te maken met allerlei Duitse regelgeving. Wij hebben één horde genomen; de verzekeringen. Net zoals alles wat je maar kunt bedenken, is ook dit anders dan hier. Gelukkig kwam een Duitse verzekeringsdame ons rustig uitleggen wat er allemaal moest gebeuren. Geduldig als we weer een Duitse verzekerings-term niet begrepen, rekende ze alle benodigde verzekeringen door.

Honden
Het eerste wat opvalt, is dat honden in Nederland binnen de WA-verzekering van de eigenaar vallen. In Duitsland dus niet. Daar krijgen de honden een eigen WA-verzekering. En die is niet goedkoop.

Hogere kosten
Sowieso zijn verzekeringen in Duitsland duurder dan hier. Zonder uitzondering. Auto, inboedel, opstal, WA, allemaal aanzienlijk duurder. Maar ja, daar krijg je dan een lage wegenbelasting, hogere kinderbijslag (als we die krijgen) en lagere gemeentebelasting voor terug. De meest schokkende premie is de WA. Nu betalen we nog geen 7 euro per maand voor 2 volwassenen inclusief 2 honden. Dat wordt meer dan 25 euro. Maar eerlijk is eerlijk; de dekking is wel erg gründlich.