<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


maandag, mei 14, 2007

Handbuch für Deutschland

Er is een handboek voor Duitsland op internet te vinden. Het Duitse Ministerie van Migratie, Vluchtelingen en Integratie (laten we onszelf toespitsen op de eerste doelgroep) heeft een handboek opgesteld met informatie over de Duitse maatschappij.

Geen moeilijke regels, wetten en andere stress-veroorzakende flauwekul, maar een handig naslagwerk met informatie over het alledaagse leven. Winkelen, omgang met buren, inleiding in de politiek, de Duitse keuken, werken en instanties waar je mee te maken kunt krijgen. Onmisbaar voor elke Duitsland-ganger.

Het handboek is verkrijgbaar als combinatie Duits / Engels. Dus als je er niet uikomt, kun je altijd de Engelse versie erop naslaan. Meteen een goede oefening!

http://www.handbuch-deutschland.de/

Veel plezier/succes ermee.

4 Comments:

Blogger Unknown said...

Vind je het heel vervelend als ik het niet ga lezen??

8:18 a.m.  
Blogger Haas said...

Ik dacht dat jij het juist wilde lezen, dan kun je vast oefenen als je onze nanny wordt. :-)

8:24 a.m.  
Blogger Unknown said...

Ja maar...

Grutjes!! ik hoefde geen duits te praten!!!

1:38 p.m.  
Blogger Haas said...

Oh ja....dat is waar ook. Nou, dan hoeft het niet. Het handboek is er ook in het Engels. Dat weet je in ieder geval hoe Duitsland werkt. Je mag bijvoorbeeld niet je auto op straat wassen. Dus als je straks met de auto naar Epe komt, moet je hem thuis al gewassen hebben. :-)

1:42 p.m.  

Een reactie posten

<< Home