<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


donderdag, juni 28, 2007

Artikel Tubantia genuanceerd

Gelukkig maar.....ze hebben het door. In de Tubantia van vandaag wordt het artikel van gisteren enigszins genuanceerd. Vanuit de gemeente Losser wordt aangegeven dat de grensarbeiders inderdaad in Nederland belasting betalen.

Het probleem ligt erin dat de Nederlandse staat gemeenten geld geeft n.a.v. het aantal inwoners en niet kijkt of lokale scholen ook kinderen van buiten de gemeente herbergen.

De trend is echter dat steeds meer grensarbeiders hun kroost in Duitsland zelf naar school laten gaan. Lijkt me, zeker bij jonge kinderen, de juiste oplossing. Als je al wat oudere kinderen hebt, die al jaren op de basisschool zitten in Nederland, kan ik me voorstellen dat ze daar nog lekker even blijven.

Labels: , , ,

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Je bent wel wakker!!! phoehee!!

8:23 a.m.  
Blogger Haas said...

ik ben toch altijd wakker? :-)

8:57 a.m.  

Een reactie posten

<< Home