<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


zaterdag, mei 06, 2006

Waarom op zaterdag?

Stel: je hebt een hele week vrij. Je moet in die week welgeteld TWEE dingen doen.

1) boodschappen doen
2) op bezoek bij familie

Stel: je hebt een werkend stel hersen gehad. Wanneer doe je dan wat?

Je kunt een ding op dinsdagochtend 8 uur doen. En een ding op zaterdagmiddag. Je denkt....op dinsdagochtend zou ik volop in de file staan, dus dan ga ik niet naar familie. Dat doe ik zaterdag. Dan is het lekker rustig op de weg. En dan de boodschappen. Op zaterdag is het hartstikke druk in de stad. Weet je wat....dat doe ik dinsdagochtend, dan is het lekker rustig.

Klinkt logisch tot nu toe....toch?

Maar om de één of andere reden verandert er in de chemie van ons hersenstelsel iets rond de leeftijd van 70. Ik weet niet hoe het komt, maar ineens wil je dan op dinsdagochtend de files verlengen door op familiebezoek te gaan. En als er geen file staat, dan creëer je er één door 65 te gaan rijden op de linkerbaan van de snelweg. 'Ik heb geen file gehad hoor.' Nee opa, die stond achter je. Maar omdat je die spiegel nooit gebruikt heb je die niet gezien. Als je in ieder geval je gehoorapparaat had aangedaan, had je nog het getoeter gehoord!

En dan moet je op zaterdag, als de hele stad vol is, gaan winkelen. Met rollator midden op het pad kruipen. Op zo'n manier dat niemand er langs kan. Gezellig op zaterdag he, in de stad. Grrr... Ik begin nog niet eens over de IKEA. Mijn bloeddruk is nu al hoger dan de gemiddelde snelkookpan.

Mjin theorie: als je AOW wilt ontvangen, moet je verplicht op een hindercursus. Je leert mensen te hinderen zonder dat het opvalt dat je het expres doet. Wil iemand je links passeren in een winkel, snel naar links. En dan net doen alsof je het ook niet meer weet. In de auto moet je verplicht twintig kilometer onder de maximale snelheid rijden en zo veel mogelijk links. Tot slot moet je iedereen die commentaar geeft, zeggen 'dat jij voor dit land hebt gewerkt' of 'dat je de oorlog hebt meegemaakt.' En deze cursus is top secret. Als je ooit je mond erover opendoet, stopt meteen je AOW en wordt je dement verklaard en opgesloten.

Waar moet het toch heen met dit land????

1 Comments:

Blogger Unknown said...

De zee in!!

10:41 a.m.  

Een reactie posten

<< Home