<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


zaterdag, juli 15, 2006

Voetbal is oorlog

Die ouwe Michels had het goed gezien. Zou hij toen al geweten hebben van de frauduleuze praktijken van Juve en consorten. De oude dame krijgt er van vier oude Italiaanse rechters flink van langs. Degradatie en dertig strafpunten. Maar Italiƫ zou Italiƫ niet zijn als de straffen niet zo heet gegeten worden als ze zijn opgediend. Als mijn boezemvriend Berlusconi nog aan de macht zou zijn, had deze heksenjacht lang niet zo dramatisch uitgepakt voor de betrokken clubs.

Berlusconi was ook wars van economie, net als de PtdD uit voorgaande columns. Hij was ook van de alleenheerschappij. En het scheelde verdraaid weinig of hij had er een wet doorheen geduwd die hem onschendbaar maakte. Men maakte er een heel drama van, maar zo'n wet schijnt er al eerder te zijn geweest. Een jaar of 60 geleden onder een andere premier/president/koning/keizer.

Ik probeer mijn voetbalvoorkeur buiten dit weblog te laten, maar zou een dergelijk onderzoek bij een bepaalde club uit Oudekerk a/d Amstel ook niet welkom zijn? Ze hebben dan wel de grootste sporthal van Nederland, maar een jaartje Eerste divisie zou geen kwaad kunnen.