<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


woensdag, mei 17, 2006

Cursus: Hoe verkracht ik een wedstrijd?

Het had dé wedstrijd van het seizoen moeten worden: Barca tegen Arsenal. Maar nee, een Noorse gnoom verpestte het binnen een kwartier. Natuurlijk maakte de keeper een overtreding, maar er kwam een goal voor Barcelona uit voort. Nu verpestte de scheidsrechter het voor Arsenal door hun keeper weg te sturen, voor Barca door een doelpunt af te keuren, voor 80.000 mensen in het stadion die een vermogen hebben betaald om daar te zitten, voor een x-miljoen televisiekijkers en last, en zeker ook least, voor hemzelf. Hij hoeft voorlopig geen tijd vrij te houden in zijn agenda. De verslaggever op tv vroeg zich voor de wedstrijd af waarom deze Noorse arbiter niet mee naar het WK mocht. I rest my case.

Gelukkig maakte de scheidsrechter zijn blunder goed door nog een stuk of twintig situaties verkeerd te beoordelen. Hij hoopte dat zijn eerdere fout dan niet op zou vallen. Zijn commentaar: 'Ik ben dan wel de slechtste scheidsrechter die ooit een CL finale heeft gefloten, maar ik heb tenminste niet in een Barca shirt geposeerd.' UEFA roept mensen met of zonder blindegeleidehond op ook te solliciteren naar de functie van arbiter. Enige affiniteit met of kennis van voetbal is geen vereiste.