<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


dinsdag, mei 23, 2006

In de schoenen van.....

In de schoenen van......Midas Dekkers

Ik ben er uit: We stammen niet af van apen, maar van lemmings.

Lemmings....lemmingen.....nou ja.... die beesten lopen in colonne achter elkaar aan, hun noodlot tegemoet. Vertrouwend op de lemming voor hen, blijven ze lopen totdat ze massaal van een hoge klif aflazeren en collectief sterven. Levert vast korting op bij Yarden. Geen kistje nodig, geen familie die koffie met kleffe cake wil, want die zijn ook allemaal naar Den Anderen Zijden vertrokken, geen voorrijauto's.

Wij mensen zijn de enige andere diersoort die zichzelf structureel en kennelijk planmatig afslacht. Nu heb ik niet de indruk dat alleen gele lemmingen de klif af lopen, of lemmingen met baard of hoofddoek, maar het gaat even om het algemene plaatje. Wij maken eerst elkaar af, wat lemmingen nog niet eens doen. En al wandelend naar de toekomst, achter de leider aan, gaan we vroeg of laat ten onder. Hoe? We zullen vast niet collectief van een klif afvallen, maar wij zijn zo knap. We verzinnen wel iets.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Leef jij toch in een andere wereld, want soms lijken we wel een stelletje kudden dieren!!

8:04 a.m.  
Blogger Haas said...

Juist niet, beste anonymous. Omdat we kuddedieren zijn, denken we niet voor onszelf en lopen we met z'n allen onze ondergang tegemoet. Beetje gechargeerd, maar dat moet af en toe. :-)

8:26 a.m.  
Blogger Unknown said...

Net al die koeien bij south park.. vallen allemaal van het ravijn af.. ach!!

8:22 a.m.  

Een reactie posten

<< Home