<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


donderdag, mei 18, 2006

Voetballers beunen bij

De gemiddelde bouwvakker draait meer uren buiten werktijd dan erbinnen. Elk weekend staan de huiseigenaren in de rij om zwart een muurtje te laten plaatsen, tegeltjes te laten zetten of een schilderklus te laten doen. En waarom niet? We schelden op mensen die misbruik maken van de bijstand, maar zelf huren we illegaal een beunhaas (sorry, ik heb het woord ook niet verzonnen) in voor onze klusjes.

Maar als een voetballer wat extra centen pakt, is het land te klein. Het gaat om clubs uit de eerste divisie en lagere eredivisie teams. Wat men ook denkt; daar wordt niet met miljoenen geschoven. Zelf niet met tonnen. Dus als een keeper tien ruggen kan pakken in plaats van die bal in blessuretijd, is dat toch niet zo gek. Natuurlijk benadeelt hij zijn team, maar is dat anders dan die bouwvakker? Door zijn gebeun krijgt zijn bedrijf ook minder klussen. Dus buiten de belasting, pakt ook hij zijn baas.

Ik ben benieuwd wie er vuile handen heeft gekregen van de Turkse of Chinese goksyndicaten. Toch maar goed dat Heracles die Chinees niet heeft gekocht.