<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


dinsdag, september 05, 2006

Hyper de pyper

Ik ben een groot voorstander van hypermarkets. Mega-supermarkten aan de rand van de stad. In Frankrijk zie je ze overal. Gigantische parkeerplaatsen, vrijwel altijd gratis, nodigen je uit om eens in de hypermarket te komen kijken. Geweldig. Als ze het hebben over de winkelbeleving, dan bedoelen ze dit. Zelfs in Tsjechiƫ weten we ze precies te vinden. Daar is de Tesco zelfs 24 uur per dag open.

Maar in Nederland blijven supermarkten stug midden in de stad zitten. Want daar is de grond 16 keer zo duur als buiten de stad, is parkeren onmogelijk en heb je lekker last van het winkelpubliek dat alleen voor het windowshoppen in de lokale kledingwinkels komt. Aan de supermarkten zal het niet liggen, het Tsjechische Hypernova is gewoon eigendom van Ahold en ik gok erop dat Auchan al lang in Nederland had gezeten als de politiek de vestiging van hypermarkets niet tegenhield. Maar waarom? Vrije marktwerking is prima, we zijn er rijk mee geworden. Waarom dat nu ineens een vreems kartel-achtige opzet?

Het is mij een raadsel. Dus...politiek: wil je mijn stem, dan weet je wat je te doen staat!