<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


donderdag, september 28, 2006

Eindelijk, ze hebben het door

Het heeft even geduurd, maar eindelijk zijn er plannen voor een nieuwe kerncentrale. Even geen Greenpeace-groenlinks-gezever. Bouwen dat ding.We zijn veel te afhankelijk van olieprijzen en dus van instabiele landen als Iran & co. Met een mooie kerncentrale maken we onze eigen energie.

Voor de moraalridders: we halen nu energie uit Frankrijk. En raad eens waarmee zij die energie maken...precies. Dus het 'wij willen geen kernenergie-argument' gaat even niet op. Want nu schepen we de Fransen op met de centrales als wij onze tv aanzetten, dat is wel heel schijnheilig. Btw, gekochte energie is vele malen duurder dan zelfgemaakte. Op piektijden bij onverwachte tekorten kan dit zelfs honderden keren duurder zijn.

Uit vorige krantenberichten maakte ik op dat ook Twente een potentiële lokatie zou zijn, maar dat blijkt dus niet het geval. Jammer. Ik zag al een schone pr-taak voor mij weggelegd.

Natuurlijk is windenergie mooi, maar toen er een plan kwam om de Maasvlakte (leeg, leger, leegst, geen huizen) vol te planten met windmolens, mocht dat niet. Horizonvervuiling. Zelfde met het IJsselmeer.

Nou, dan nu niet zeuren over een kernbak. Het afval sturen we wel per schip naar Ivoorkust ofzo.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Noot van een moraalridder:
Zolang mensen nog steeds geen volledige keuze hebben tussen de stroom van diverse energiebronnen, mogen Greenpeace en Groen Links van mij actie voeren. De klant moet uiteindelijk maar kunnen bepalen of hij/zij stroom wil van een kerncentrale, windmolen, waterkrachtcentrales en wat je allemaal wel niet meer voor bronnen hebt (klinkt wel liberaal???). Laat de markt dan maar bepalen wat zij de beste energiebron vinden. Immers ik kan er toch weinig aan doen dat de energiemaatschappijen hun energie uit Frankijk halen.
Kernenergie is wel schoner, maar ik vraag me af of jij een Tsjernobyl in je achtertuin wil hebben? Oke, de kansen op dat het misgaat zijn misschien niet groot, maar als het mis gaat zijn de gevolgen niet te overzien. Vraag dat maar aan mensen in de Oekraïne, Hiroshima of Nagasaki.....

11:57 a.m.  
Blogger Haas said...

Ach Rakker, je stopt toch ook niet met varen omdat de Titanic is gezonken. En nooit meer vliegen vanwege de Hindenburg ramp? Er is een aardig verschil tussen een afgeragde, niet onderhouden centrale in Oost-oost-oost europa en de nieuwste technologie die hier voor een eventuele nieuwe kerncentrale gebruikt zou worden. En zoals ik al zei....ja, hij mag in Twente. Graag zelfs.

10:37 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Haas, jouw voorbeelden zij geen vergelijking! De door jou genoemde rampen hebben geen blijvende gevolgen. Echter er worden nu nog dagelijks kinderen geboren met afwijkingen naar aanleiding van kernrampen uit een ver verleden. Als aankomend vader moet dat toch tot de verbeelding spreken.
En afgeragd Oost-europees is erg achterhaald in een land waarin cellen gesloten worden na branden, ziekenhuisapparatuur spontaan in de fik vliegt... Je kan niet alles beheersen en een ongeluk hoe erg ook zit in ene klein hoekje. Er hoeft maar een terrorist een bom te plaatsen in zo'n centrale.

10:07 a.m.  
Blogger Haas said...

Ja Rakker, terroristen. Maar die kunnen ook een vliegtuig ergens invliegen. Maar we stoppen toch niet met vliegen? En ze kunnen ook het drinkwater vergiftigen. En het verbaast me elke keer weer als ik langs het bekken rijd, dat er geen enkele beveiliging is, op een enkele camera na. Dat zal de boeven ook niet tegenhouden. Maar de kerncentrale die bijvoorbeeld in Finland is gebouwd, is dus bestand tegen een Boeing 777 die naar binnen wil zonder te kloppen. Er zit nogal een flinke betonnen schil om zo'n centrale. En de beveiliging aldaar is dus wel aanwezig. Kortom: als terroristen echt iets willen, doen ze het toch wel. Tot nu toe is er al een hele hoop ellende gebeurt, maar nog niet een aanslag op een kerncentrale. Nog niet eens een mislukte. Dus alleen om dat argument hoef je het van mij niet te laten.

En als aanstaande vader vind ik het ook verontrustend dat de miljarden die de Westerse wereld aan olie uitgeeft, ook gedeeltelijk de oorlogskas van terroristen binnenvloeit. Want oh, oh, oh, wat is Iran stout. Maar we kopen er nog steeds olie. Die afhankelijkheid baart me meer zorgen dan een ongeluk. 1 ongeluk.

10:38 a.m.  

Een reactie posten

<< Home