<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


dinsdag, september 12, 2006

Meeliften

In de categorie ‘wat hebben ze nú weer verzonnen’ stuitte ik op een website van een ruimte-freak-bijeenkomst in (waar kan het ook anders) Amerika. Daar wordt een wedstrijd georganiseerd. Doel is een systeem te bedenken waarmee mensen vanaf de aarde via een vaste verbinding de ruimte in kunnen. Een soort lift naar de ruimte.

Ik zie dan meteen de Grote Glazen Lift van Willy Wonka voor me. Die ging ook omhoog en opzij zonder moeite. Zoiets zal het moeten worden. Je mag dan op dat ene knopje drukken waar Willy Wonka al jaren op wilde drukken, maar moest wachten tot zijn opvolger er was.

Door het dak en zo de ruimte in. Maar……je moet toch door de dampkring, is dat niet link? En die kabel…waaraan maak je die vast in de ruimte? En moet je niet uitkijken dat er geen vliegtuigen tegen de kabel vliegen? En draait die kabel mee met de aarde, want de ruimte draait zelf niet mee…… Het zal nog wel even duren voordat de Lift naar de Ruimte er is. Tot zolang….Willy Wonka rules.