<$wonen in Duitsland, huis in Duitsland, verhuizen naar Duitsland, weblog Duitsland$>

Wonen in Duitsland

Haas Maakt Herrie is een weblog over wonen in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je allemaal regelen als je een huis in Duitsland gaat kopen? Waar liggen stressmomenten en waar de geluksmomenten? En natuurlijk...waarom wil men verhuizen naar Duitsland en werken in Nederland? Volg het hier.....

Naam:
Locatie: Almelo, Netherlands


woensdag, januari 10, 2007

Eerlijk duurt het langst

Is dit altijd waar? Nee, maar in dit geval is eerlijk wel het duurst. Chavez, ook wel bekend als President van Venezuela Chavez, is inmiddels aan zijn derde termijn als president bezig. Hij zal inmiddels wel denken dat iedereen hem helemaal te gek vindt. Vandaar dat hij nu vindt dat hij zijn meer extreme ideeën ook ten uitvoer kan brengen. Dus riep hij luidkeels dat hij verschillende private bedrijven weer wil nationaliseren. Want dat is goed voor het volk. Als rechtgeaard socialist ben je er immers voor het volk.

Op zijn uitspraken kelderde de beurs in Venezuela met 20% en werd de lokale munteenheid 18% minder waard. Dus alleen het roepen van deze nobele actie voor het gepeupel zorgt voor een prijsstijging van alle buitenlandse goederen van een vijfde. En voor het klootjesvolk dat een paar aandeeltjes heeft wordt het kapitaal ook meteen met een vijfde verminderd. En dit alles door één opmerking van die fijne president die het zo goed voor heeft met zijn volk.

Bravo!
Op naar de vierde termijn.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Beurzen hanteren een korte termijn visies, staatshoofden een lange termijn visies! Viva el presidente Chavez!

1:31 p.m.  
Blogger Haas said...

Ha Rakker, long time no read!

Op zich ben ik het helemaal eens met je stelling. Alleen in dit geval werkt het niet zo.

Kijk maar naar Rusland. Putin heeft ook de energiebedrijven weer genationaliseerd en gebruikt nogal aparte methodes daarvoor. Particuliere ondernemers worden op zeer dubieuze gronden 'opgeborgen'. Shell wordt op een zeer onchique manier beroofd door te goochelen met 'milieu-overtredingen'. Alsof die Russen zelf ooit iets aan milieu hebben gedaan. Op die manier haal je de hele investeringsbereidheid onderuit. Geen groot bedrijf wil meer investeren in je land. Andere landen mijden je, omdat je betrouwbaarheid tot onder het nulpunt is gezakt. En zelfs Rusland moet niet de illusie hebben dat het alles alleen kan regelen, laat staan Venezuela. Ondanks de olievoorraden.

1:36 p.m.  

Een reactie posten

<< Home